برای چاپ مقاله الزامی است (پس از دریافت رایانامه مجله مبنی بر قابل چاپبودن مقاله)، با ورود به پرونده مقاله و کلیک روی کد مقاله، مبلغ 150000 تومان، به حساب 4001071203008752 بانک ملی به شناسه 393071282114700000100441300444 واریز گردد.
بدیهی است هر گونه دیرکرد در پرداخت هزینه داوری، منجر به ایجاد وقفه در ارسال مقاله برای داوران و سپس حذف مقاله از چرخه پذیرش خواهد شد.
مقاله ها پس از مرحله داوری، چاپ میشوند.
درباره نشریه زبانپژوهی
نشریه زبان پژوهی (JLR) نشریهای علمی-پژوهشی است که بر پژوهشهای مربوط به مطالعات زبان تمرکز دارد. این نشریه پذیرای مقالههای پژوهشی از سراسر جهان در حوزههای نحو، صرف، معناشناسی و کاربردشناسی، تحلیل گفتمان، آواشناسی و واجشناسی و نیز حوزههای میانرشتهای نظیر جامعهشناسی زبان، روانشناسی زبان، زیست زبانشناسی، زبانشناسی بالینی، عصبشناسی زبان، زبانشناسی رایانشی، زبانشناسی پیکرهای، فرهنگنگاری، فلسفه زبان، زبانشناسی قضائی و زبانشناسی کاربردی است. نویسندگان محترم میتوانند مقالههای پژوهشی اصیل خود را در حوزههای یادشده از طریق وبگاه نشریه ارسال کنند. مقالههای مروری (ترجیحاً به صورت نظاممند) در حوزههای ذکرشده نیز دریافت میشود.
راهنمای نویسندگان
مقالهها میتوانند به زبان فارسی یا انگلیسی نگارش شوند. نویسندگان محترم لازم است مقالههای پژوهشی اصیل خود را که قبلاً در نشریات دیگر چاپ نشده باشد یا برای داوری به نشریه دیگری ارسال نشده باشد، به صورت برخط در وبگاه نشریه بارگذاری نمایند. لطفاً به منظور ثبت نام در سامانه نشریه به نشانی http://zabanpazhuhi.alzahra.ac.ir مراجعه فرمایید.
شیوة نگارش مقالههای فارسی، میبایست بر مبنای آخرین ویراست دستور خط فرهنگستان زبان و ادب جمهوری اسلامی ایران باشد.
فایلهای مقاله میبایست مشتمل بر صفحة عنوان، فایل اصلی مقاله، برای مقاله فارسی و چکیده فارسی برای مقالههای انگلیسی، برای مقالههای فارسی چکیده مبسوط به زبان انگلیسی، تعهدنامه اثر و فرم تعارض منافع با امضای همه نویسندگان، باشند. صفحه عنوان (مشخصات نویسنده(گان) شامل عنوان مقاله، نام نویسنده(گان)، وابستگی سازمانی، نشانی کامل نویسنده مسئول حاوی است.
تعهدنامه اثر (نامه به سردبیر): این نامه خطاب به سردبیر مجله نوشته میشود و در آن عنوان مقاله و نام نویسنده(گان) درج میگردد. همچنین در این نامه، نویسنده اعلام میکند که مقاله وی پژوهشی اصیل است که تاکنون در منابع دیگری به چاپ نرسیده یا برای مجله دیگری ارسال نگردیده است. در خصوص دادههای گزارش شده، نویسنده باید مشخص کند که کار وی با معیارهای اخلاقی مربوط به پژوهشهایی با نمونههای انسانی مطابق هستند.
- مقالهها باید دستاورد پژوهشی نویسنده (یا نویسندگان) باشند، در نشریة دیگری چاپ نشده باشند و تا هنگامی که داوری آنها در این مجله به پایان نرسیدهاست، به نشریة دیگری فرستاده نشوند.
- بارگذاری مقاله تنها به صورت برخط و از طریق سامانه نشریه امکانپذیر است. به مقالاتی که از طریق رایانامه ارسال شود، ترتیب اثر داده نخواهد شد.
- لطفاً پیش از بارگذاری مقاله، از رعایت شیوهنامه نشریه اطمینان حاصل کنید. مقالاتی که با شیوهنامه نشریه مطابقت نداشته باشند، در فرایند داوری قرار نمیگیرند.
- مسئولیت مطالب نوشتهشده در هر مقاله بر عهده نویسنده است.
- حق پذیرفتن یا نپذیرفتن مقالهها و ویرایش آنها برای هیئت تحریریه محفوظ است.
بخشبندی مقاله
هر مقاله به ترتیب از بخشهای زیر تشکیل میشود:
- عنوان (حداکثر تا 15 کلمه)؛
- چکیده: این بخش شامل طرح مسئله، هدف، روش و نتایج است. چکیده در نهایت باید تا 250 کلمه باشد؛
- کلیدواژه (بین 4 تا 8 کلمه)؛
- متن مقاله؛ این بخش باید به طور شفاف در قالب بخشهای زیر بگنجد:
- مقدمه: این بخش موضوع مقاله و بیان صریح مسئله پژوهش، پیشینه مطالعات مربوط به آن، بنیانهای نظری و تصویر کلی از ساختار مقاله را شامل میشود.
- روششناسی؛
- یافتهها/نتایج؛
- بحث؛
- نتیجهگیری؛
- منابع.
مقالههایی که به زبان انگلیسی بارگذاری میشوند، لازم است ترجمه چکیده و کلیدواژهها به زبان فارسی را نیز ارائه دهند.
ضوابط نگارش مقاله
- نویسندگان محترم، لطفاً به منظور تنظیم ساختار مقالههای خود به زبان فارسی از شیوهنامه زیر پیروی کنید. شیوهنامه مربوط به نگارش مقاله انگلیسی را میتوانید در صفحه نشریه از طریق پیوند: https://zabanpazhuhi.alzahra.ac.ir/page_7.html?lang=en مشاهده فرمایید.
- از قلم ب زر (BZar) اندازه 13 با فاصلهگذاری دو سطر بین خطوط استفاده نمایید.
- عنوان مقاله با قلم توپر نوشته میشود. عنوان باید دربردارنده مفهوم اصلی مقاله با بیان دقیق علمی باشد.
- چکیده مقاله بیشتر از 250 واژه نباشد.
- حاشیههای صفحه دست کم 5/2 سانتیمتر یا یک اینچ از طرفین باشد.
- تعداد واژههای مقاله بین 6000 تا 8000 کلمه باشد.
شرح مثالها
لازم است تمامی مثالهای ناآشنا در متن مقاله به صورت علمی شرح داده شوند. تشریح یا حاشیهنویسی روشی برای ارائه تعریف برای واژهها یا عبارات ناآشنا در متن برای خوانندگان است. به منظور مشاهده شیوه جامع شرح مثالهای زبانشناختی در مقاله، لطفاً به قواعد حاشیهنویسی دانشگاه لیپزینگ[1] (https://www.eva.mpg.de/lingua/resources/glossing-rules.php) مراجعه فرمایید.
آوانویسی و نشانههای الفبای بینالمللی آوانگار
- در آوانویسی درون متن مقاله باید از آخرین نسخه اصلاحشده نشانهها و شیوههای الفبای بینالمللی آوانگار (IPA) که از طریق پیوند: https://www.internationalphoneticassociation.org/content/ipa-chart در دسترس است، استفاده نمایید.
- در آوانویسی به روش IPA، در سراسر مقاله و دیگر پوشههای مربوطه، از مجموعه قلم Unicode-compliant IPA serif که مشابه قلم Times New Roman است، استفاده کنید. این مجموعه شامل تعداد کاملی از نشانههای IPA مانند Doulos SIL Charis, and LaserIPA Unicode (قابل دریافت از اینجا) است. لطفاً از قلمهای دیگری به جز موارد ذکرشده استفاده نکنید.
- قلمهای بهکاررفته را از طریق مسیر زیر در مقاله وارد نمایید: file>options>save>check mark this option: “embed fonts in the file”>ok.
شمارهگذاری بخشهای فرعی
- مقاله خود را به شکل کاملاً واضح به بخشهای معین و شمارهگذاریشده تقسیم کنید. بخشهای فرعی باید به صورت 1-3.، و سپس، 1-1-1. ، 1-1-2. و... شمارهگذاری شوند. بخش چکیده به شمارهگذاری نیاز ندارد.
- عنوان هر بخش اصلی و زیربخشها باید با یک سطر سفید از بخش پیشین جدا و سیاه (پررنگ) نوشته شود. سطر اول در زیر هر زیربخش، بر خلاف سطر اول پاراگرافهای دیگر، نباید با تورفتگی آغاز شود.
- الف) علی دیر کرد.
ب) علی دیر آمد.
شکلها و جدولهای درون متن
- تمام شکلها، نمودارها، عکسها و نقشهها باید در متن با عنوان شکل (Figure) نامگذاری و شمارهگذاری شوند. درون متن مقاله میتوانید به شماره هر جدول (جدول 1، جدول 2، ... ) یا شکل (شکل 1، شکل 2، ... ) اشاره کنید.
- عنوان جدولها، شکلها و مطالب آنها و پیوستها با قلم Bzar و اندازه 11 نوشته شود.
- شماره و عنوان جدول آن باید در بالای جدول درج شود.
- شماره و عنوان شکل باید در زیر آنها درج شود.
- در مقالههایی که به زبان انگلیسی نگاشته میشوند، نامگذاری و تنظیم شکلها و جدولها باید مطابق با شیوه نامگذاری، شمارهگذاری، عنوانبندی و توضیحات شیوهنامه انجمن روانشناسی آمریکا (APA) صورت گیرد. برای اطلاع بیشتر از نحوه تنظیم انواع شکلها و جدولها طبق شیوهنامه APA میتوانید نمونههای آنها را بهترتیب در پیوندهای زیر مشاهده کنید: https://apastyle.apa.org/style-grammar-guidelines/tables-figures/sample-figures و https://apastyle.apa.org/style-grammar-guidelines/tables-figures/sample-tables.
- شمارهگذاری شکلها و جدولها باید به طور پیاپی برای ارجاع به آنها درون متن قرار گیرد (جدول 1، جدول 2 و... یا شکل 1، شکل 2 و الی آخر).
پانوشتها
- معادل لاتین واژههای تخصصی با قلم Times New Roman با اندازه قلم 10 در پانوشت بیاید.
- پانوشتها باید محتوای اضافهای را دربرگیرند که درون متن اصلی مقاله نیامده باشد. همه پانوشتها به جز اسمهای خاص و نام اصول نظری، باید با حروف کوچک لاتین آغاز شوند.
- پانوشتها در هر صفحه باید با شماره 1 آغاز شوند و بهصورت پیوسته نباشند.
- چنانچه نویسنده (یا نویسندگان) در تهیه مقاله از منابع مالیِ سازمان یا نهادهای ویژهای بهره بردهاند و یا میخواهند از افرادی که در نگارش مقاله از آنها یاری گرفتهاند، قدردانی کنند، باید در نخستین پانوشت به این امر اشاره کنند. برای مشخص نمودن این پانوشت از علامت ستاره * استفاده میشود. همچنین در این قسمت، رایانامه نویسنده (یا نویسندگان)، برای امکان ارتباط با خواننده، قید میگردد.
متن قدردانی
این بخش بعد از نتیجهگیری قرار میگیرد و جزو بخشهای اصلی مقاله نیست و شمارهگذاری نمیشود. هدف نگارش این متن قدردانی از تمام افرادی است که به نوعی در انجام پژوهش کمک کردهاند؛ اما سهمی از امتیازات علمی نویسندگان شامل آنها نمیشود. در این قسمت میتوانید از تمامی افرادی که کمک فکری یا فنی (مانند راهنمایی در نگارش مقاله و تحلیل دادهها) کردهاند یا ابزارها یا تجهیزات خاصی را فراهم نمودهاند، تشکر کنید.
همچنین در این قسمت میتوانید اطلاعاتی در خصوص بودجهبندی با ذکر مقدار هزینه دریافتی و عناوین ارائه دهید. اسامی نهادهای مالی را به صورت کامل در این بخش فهرست کنید و معین کنید کدام نویسندهها و به چه منظوری این بودجه را دریافت کردهاند.
شیوه ارجاع درونمتنی
- چنانچه ارجاع فقط به یک یا دو نویسنده باشد، نام نویسنده یا نویسندهها و پس از آن سال انتشار اثر درج میشود مانند (Pullman, 1996) یا (Allan & Jones, 1995).
- برای ارجاعات دارای سه نویسنده یا بیشتر، فقط نام نویسنده اول و عبارت «همکاران» و سپس، سال انتشار اثر درج میشود؛ چه در ارجاعات پرانتزی (Ahangar et. al., 2024).
- هنگامی که به بیش از یک منبع ارجاع داده میشود، فهرست منابع باید برحسب ترتیب حروف الفبا و سپس براساس ترتیب زمانی تنظیم شوند؛ به عنوان مثال: (Allan, 1996a, 1996b, 1999; Allan & Jones, 1995)
- بانوجه به شیوهنامه APA، نقل قولهای مستقیم کمتر از 40 واژه باید درون متن و درون گیومه قرار گیرند. برای کسب اطلاعات بیشتر این پیوند را مشاهده کنید: https://libraryguides.vu.edu.au/apa-referencing/7GettingStarted#s-lg-box-wrapper-24941437.
- نقلقولهای مستقیم بیش از سه سطر (40 واژه) باید بهصورت جدا از متن اصلی و با 5/1 سانتیمتر فاصله بیشتر از حاشیه سمت راست، یک شماره ریزتر از قلم متن و بدون گیومه آورده شود. ارجاع نقلقول هم با اشاره به نام نویسنده، سال انتشار اثر، و شمارة صفحة نقلقولر پایان مطلب نوشته شود (Pullman, 1996: 21).
- هنگامیکه به یک نویسنده دارای کارهای مختلف ارجاع میدهید، ترتیب ارجاعات باید به صورت الفبایی و ترتیب زمانی باشد: (Bednarik, 2001a, 2003b, 2003c, 2003d).
- به منظور ارجاعدهی به نویسندگان مختلف با نام فامیل یکسان، لازم است حرف اول نام کوچک آنها نیز ذکر شود: (Sadeghi, L. 2014; Sadeghi, V. 2020).
- برای ارجاعات بدون تاریخ از عبارت «بی. تا» و برای ارجاعات بدون نام نویسنده از عبارت «بی. نا» استفاده کنید.
- برای ارجاع به آثاری که در نوبت چاپ قرار دارند، از عبارت «در نوبت چاپ» استفاده نمایید.
- در هنگام ارجاع به نویسندگان گروهی عضو نهادهای خاص، لازم است در ارجاع نخست در شیوه ارجاع پرانتزی، ابتدا نام کامل سازمان و نام اختصاری درون کروشه و سپس، سال انتشار را درج کنید مانند (انجمن روانشناسی آمریکا [APA]، 2020). در ارجاعات بعدی، ذکر نام اختصاری کفایت میکند. در مورد ارجاعات روایی نیز در ارجاع نخست، باید نام کامل ذکر شود و سال انتشار درون پرانتز قرار گیرد و در ارجاعات بعدی از نام اختصاری استفاده شود: ... انجمن روانشناسی آمریکا (APA، 2020).
- تمام منابع ذکر شده در متن مقاله باید در فهرست منابع نیز قرار گیرند.
تنظیم فهرست منابع
- به تمامی موارد ذکر شده در فهرست منابع باید در متن مقاله ارجاع شده باشد.
- در فهرست منابع همة اسناد برخط، بایستی شناسة DOI داشته باشند. چنانچه اثری فاقد شناسه DOI بود، لازم است به نشانی اینترنتی یا URL اثر اشاره شود.
- فهرست منابع باید به دو صورت تنظیم شود:
الف. یک فهرست منابع فارسی یا عربی (در این منابع، نام نویسنده بهطور کامل آورده شود و از نوشتن حرف اول نام نویسنده خودداری گردد)؛
ب. یک فهرست منابع فارسی یا عربی به زبان انگلیسی با تاریخ میلادی. این فهرست در قالب یک فهرست با ترتیب الفبایی تنظیم شود. برای ترجمة منابع فارسی و عربی، حتماً از صورت انگلیسی ثبتشده در پایگاههای اطلاعاتی موجود بهره گرفته شود و از ترجمه شخصی پرهیز گردد. به بیان دیگر، در مورد مقالهها، با مراجعه به چکیدة انگلیسی، عنوان ثبتشده مقاله و نویسنده استخراج شود؛ در مورد کتابها، از نام انگلیسی نوشتهشده در پشت کتاب بهره گرفته شود، و در مورد پایاننامهها، نام انگلیسی در پشت پایاننامه آورده شود. مانند:
Anvari, H. (2002). Sokhan Comprehensive Dictionary. Sokhan [In Persian]
روش ارائه اطلاعات در مورد هر منبع بر اساس شیوهنامة ای.پی.ای نسخۀ 7 به شکل زیر است:
کتاب:
Last Name, F. N. (Date of Publication). Title (E. F. N. Editor Last Name, Ed.; Edition). Publisher.
Collier, A. (2000). The world of tourism and travel (1st ed.). Random House.
مقاله:
Last Name, A. F., & Last Name, A. F. (Date of Publication). Title. Magazine, Volume (Issue), pages Used. https://doi.org/DOI
Petit, C., & Sieffermann, J. (2007). Testing consumer preferences for iced-coffee: Does the drinking environment have any influence? Journal of Science and Medicine in Sport, 18(1), 161-172. https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2006.05.008
مقاله در مجموعهمقالات یا فصلی از کتاب:
Last Name, A. A., & Last Name, B. B. (Date of Publication). Title of chapter: Subtitle. In A. Editor & B. Editor (Eds.), Title of book: Subtitle (edition*, pages of chapter). Publisher. DOI or URL (if electronic)
Le Couteur, D., Kendig, H., Naganathan, V., & McLachlan, A. (2010). The ethics of prescribing medications to older people. In S. Koch, F. M. Gloth & R. Nay (Eds.), Medication management in older adults (pp. 29-42). Springer. https://doi.org/10.1007/978-1-60327-457-9_3
پایاننامه:
Last Name, S. (Date of Publication). Title of [Unpublished Master’s thesis/PhD Dissertation]. The Name of University.
Stewart, Y. (2000). Dressing the tarot [Unpublished doctoral or master's thesis]. Auckland University of Technology.
نشانة اینترنتی اثر:
Marshall, M., Carter, B., Rose, K., & Brotherton, A. (2009). Living with type 1 diabetes: Perceptions of children and their parents. Journal of Clinical Nursing,18(12), 1703-1710. Retrieved from
http://www.wiley.com/bw/journal.asp?ref=0962-1067
[1] The Leipzing Glossing Rules